Appel – en selderijsoep
Appel – en selderijsoep
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookKnolselderij is zo’n heerlijke winterse groente. En niet alleen voor onze beroemde erwtensoep! Het is een zeer smaakvolle knol, die ook zorgt voor een volle romige textuur van de soep. De combinatie met appel en ricotta maken het tot een frisse winterse soep. En zo makkelijk om er gelijk veel van te maken en in te vriezen. Maar invriezen zonder de ricotta. Die kun je er steeds vers bij doen.
Ingrediënten:
✓ 1 portie ricotta, als alternatief kan ook feta worden gebrukt
✓ 1 portie groenten (⅔ knolselderij, venkel, 1 tl in blokjes gesneden ui)
✓ 1 appel
✓ 300 ml groentebouillon
✓ 1 el vers gehakte peterselie
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Was en schil de appel en verwijder het klokkenhuis, Snij het vruchtvlees in grove stukken. Was en schil de knolselderij en venkel en snij ze in grove stukken.
- Doe de bouillon in een pan en kook daarin de appel en groenten in ongeveer 10 minuten zacht. Pureer het geheel met een blender.
- Kruid de soep met peper en zout en roer de ricotta erdoor. Voeg peterselie toe en breng de soep aan de kook.
Tip: Vervang bleekselderij door pastinaak en neem kwark of roomkaas in plaats van ricotta.
Tip: In plaats van kaas kun je ook een portie geroosterde pompoen- en zonnebloempitten in de soep kunnen doen.
Nou, niets teveel gezegd toch? Lekker romig en zacht en fris en lekker vullen!