terug
terug

Appelgemberjam

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookEen eenvoudige zelfgemaakte jam met natuurlijk zoete appels en verse gember voor een zoete en pittige smaak. Appels zijn het beste natuurlijke ingrediënt bij het zelf maken van jam, omdat het een fruitsoort betreft waarin van nature al pectine zit. De pectine is essentieel omdat het – als het afkoelt – ervoor zorgt dat je de jam gemakkelijk kan smeren.

Ingrediënten:

1 appel
2 cm gember
¼ tl kaneel (optioneel)
 1 tl appelazijn

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukjes. Het klokhuis en de schillen gooi je niet weg, maar leg je in een dunne katoenen theedoek. Vouw de doek dicht en bind het vast met een touwtje.
  2. Snijd de gember in plakjes en doe deze samen met de stukjes appel, kaneel en de doek met schillen in een pan.
  3. Doe net zoveel water in de pan dat de stukjes appel en gember onder water staan en zet op middelhoog vuur.
  4. Breng het water aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat het geheel sudderen.
  5. Laat de appels gedurende 20 minuten sudderen en roer regelmatig. Als het gaar is haal je de doek eruit en gooi je de inhoud weg.
  6. Roer de appelazijn erdoor om de zoetheid van de appels in evenwicht te brengen. Dan is de appelgemberjam klaar om in de (gesteriliseerde) potten te doen. Goed afsluiten!

De appelgemberjam is perfect om op knäckebröd te smeren maar is ook lekker als sausje bij varkensvlees, kip of kaas. Eenmaal bereid, kan de jam enkele maanden worden bewaard in afgesloten potten. Na opening in de koelkast bewaren.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page