Appelpompoen ontbijt

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHad jij gedacht dat je ooit pompoen als ontbijt zou eten? Of denk je nu nog, “écht niet”? Dan daag ik je uit het toch te maken en te eten en te laten weten of het heeft gesmaakt. Natuurlijk is het wennen als je met een nieuwe levensstijl begint, maar je krijgt er zoveel voor terug! En je gaat eten steeds meer waarderen en onbekende smaken zelfs lekker vinden! Ik heb dit recept gemaakt met pompoenpitten en zonnebloempitten, maar je zou het ook kunnen doen met amandelen en pompoenpitten. De smaak en textuur is iets anders, maar ook heel lekker. Ik koop altijd biologische gember, dan kan ik de schil ook meeraspen. Zo gebruik ik de hele gemberwortel en het is goed voor de extra vezels!

Ingrediënten:

1 portie oliehoudende zaden en pitten
1 portie pompoen
1 appel
½ cm verse gember
kaneel
Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Verhit een pan antiaanbaklaag zonder vet en rooster het zaden- en pittenmengsel erin. Doe ze in een schaaltje als ze goed geroosterd zijn.
  2. Was de pompoen, verwijder de harde delen van de schaal en de pitten. Als de pompoen zacht genoeg is hoeft deze niet te worden geschild. Rasp de pompoen fijn.
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel. Schil de gember.
  4. Verwarm de pan opnieuw en bak de pompoen en appel er kort in. Rasp de gember en doe het erbij in de pan. Breng op smaak met kaneel en zout.
  5. Strooi als laatste het geroosterde zaden- en pittenmengsel erover.

 

Tip: Gember zorgt voor een pittige smaak. Als je het nog heter wilt, kun je er nog chilipoeder of tabasco doordoen. Is het te heet, dan kun je verse curcuma gebruiken – niet heet, maar wel alles oranje.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page