Aspergesalade met shiitake

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Mijn geluk kan niet op, het is alweer (bijna) zomer en we kunnen weer van start met de lekkerste salades! Vandaag in de aanbieding een zomerse knapperige aspergesalade met shiitake. Bestaat uit niets dan gezonde verse ingrediënten en de shiitake zorgt voor de plantaardige eiwitten, super! Dit recept voor aspergesalade is geschikt voor elke picknick, barbecue of lichte lunch en vereist slechts een eenvoudige voorbereiding. De frisse smaken worden versterkt met de umami van sojasaus, knoflook en chili. Benieuwd naar deze Aziatische variant, die je zowel warm als koud kunt eten? Lees het recept hieronder:

Ingrediënten:

1 portie shiitake of oesterzwammen, steel verwijderd en in dunne plakjes gesneden
½ portie asperges
¼ portie wortel, in dunne plakjes
¼ portie bosui, gehalveerd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el sojasaus
½ tl cayennepeper
1 el ghee

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een middelgrote pan op hoog vuur, vul deze voor de helft met water en een snufje zout. Breng het water aan de kook.
  2. Bereid de asperges voor door het onderste (niet eetbare) gedeelte eraf te snijden en weg te gooien (dit is afhankelijk van de dikte van de asperges). Pak een ​​grote kom met koud water.
  3. Blancheer de asperges 4 minuten in het kokende water en doe ze vervolgens in de kom met koud water. Hierdoor wordt voorkomen dat ze nog nakoken. Snijd elke asperge, nadat ze zijn afgekoeld, in drie stukken en zet apart.
  4. Plaats een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe. Roer vervolgens de shiitake en wortel erdoor, bak 2 minuten.
  5. Doe vervolgens de bosui, knoflook, gesneden asperges en de cayennepeper erbij. Bak de ingrediënten 1 minuut licht aan en zorg ervoor dat de knapperige textuur behouden blijft.
  6. Giet de sojasaus erbij en laat inkoken tot een saus, serveer de aspergesalade met shiitake naar wens: warm of koud.

Als dit geen feestje is tijdens die eerste zomerse barbecue, weet ik het ook niet meer. Ik ben in ieder geval dol op deze aspergesalade met shiitake!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page