Avocado toast met ei: een gezond 12uurtje
Avocado toast met ei: een gezond 12uurtje
Zonder Olie
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookΗet is een combinatie die je tegenwoordig op bijna elke lunchkaart tegenkomt; avocado toast met ei. Maar dat is ook niet zo gek; het is lekker, je kunt het makkelijk bereiden en het is goed te combineren. Maak bijvoorbeeld eens avocado toast met ei en cherrytomaatjes op roggebrood of volkoren roggeknäckebröd. Hieronder lees je het recept:
Ingrediënten
- 1 portie groente: voornamelijk avocado, paar cherrytomaatjes, aanvullen met lente-ui (garnering)
- 1 portie eiwit: ei/eieren
- 1 portie (zelfgemaakt) roggebrood of knäckebröd
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook het ei/ de eieren in ongeveer 7 a 8 minuten hard.
- Snijd ondertussen de avocado in plakjes, net als de cherrytomaatjes. Snijd de lente-ui in ringen.
- Laat het ei/ de eieren goed schrikken onder de koude kraan en pel ze.
- Rooster de sneetjes roggebrood in de broodrooster of pan. Je kunt deze stap uiteraard ook overslaan als je het brood liever niet toast.
- Verdeel de avocado en tomaat over het geroosterde roggebrood en leg de plakjes ei erbovenop.
- Maak het af met de lente-ui en voeg peper en zout naar smaak toe.
Eet smakelijk! Je kunt avocado toast op ontelbaar verschillende manieren combineren met andere groente en verse kruiden.