Aziatische gebakken tonijn

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een recept voor gebakken tonijn – snel klaar en boordevol gewaagde smaken. De Aziatische ingrediënten in dit recept voegen diepte van smaak toe en passen perfect bij een vlezige vis zoals tonijn. Gebruik voor dit recept de meest verse tonijn die je kunt vinden, aangezien het midden van de vis rauw moet blijven – dit zorgt ervoor dat je het hoogste niveau van voedingswaarde en smaak krijgt.

Ingrediënten:

1 portie verse tonijn (of gebruik filet van zwaardvis)
½ portie paksoi, in stukken gesneden bladeren
½ portie groene asperges
1 portie limoensap (dit is een onderdeel van je fruitportie)
1 portie knäckebröd, verkruimeld of gemalen
1 el pure kokosolie
1 tl sojasaus
1 tl gember, fijn geraspt
1 teentje knoflook, fijn geraspt
½ tl rode chilivlokken
1 el koriander, fijngehakt

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Meng in een kom de sojasaus, gember, knoflook en rode chilivlokken door elkaar tot een Aziatische marinade.
  2. Leg de verse tonijn in de kom en laat deze 10 minuten marineren.
  3. Doe het verkruimelde knäckebröd in een kom en rol de tonijn erdoor voor een mooi huidje.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg de kokosolie toe.
  5. Als de olie heet is, leg je de Aziatische gepaneerde en gemarineerde tonijn in de pan en bak je deze 1 minuut aan elke kant.
  6. Haal de tonijn uit de pan en laat rusten op een snijplank.
  7. Roer de paksoi samen met de groene asperges door de hete pan en giet de marinade erbij, breng 1 tot 2 minuten aan de kook en haal van het vuur.
  8. Snijd de tonijn in dunne plakken en leg het op een bord samen met de paksoi en groene asperges.
  9. Besprenkel het geheel met de Aziatische saus en voeg vers limoensap toe, garneer het geheel met gehakte koriander. De saus kun je natuurlijk ook goed apart erbij serveren.

De knapperige paksoi en groene asperges maken dit gerecht tot een gezonde “doordeweekse zondagse maaltijd” met een dressing die met basisingrediënten in de pan wordt bereid. Pas eventueel de pittigheid aan je smaak aan met extra gember of rode chilivlokken. Als je liever geen rauwe vis eet, rooster de tonijn dan 8 minuten op 180°C in de oven.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page