terug
terug

Baba Ganoush

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Aubergines worden in de oven geroosterd tot ze zijn verkoold en vervolgens worden ze gepureerd tot een heerlijke dip. De sleutel tot dit recept is het diep zwart worden van de aubergines, waardoor een kenmerkende rokerigheid en super mals vruchtvlees ontstaat. Pureer het vervolgens met een mengsel van kruiden en dan krijg je een spread die perfect is voor op (knäcke)brood, bij groenten of zelfs als saus kan worden gebruikt.

Ingrediënten:

1 portie aubergine (neem 30 g extra – de schil gebruik je niet)
1 el ghee
koudgeperste olijfolie
1 tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
½ tl gerookte paprika
½ tl Himalaya zout
1 portie citroensap (dit is een onderdeel van je fruitportie) of 1 el appelazijn
1 el peterselie, fijngehakt
1 portie knäckebröd

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een oven voor op 200°C.
  2. Prik met een vork of satéprikker gaatjes in de schil van de aubergine.
  3. Sprenkel ghee over de aubergine en wrijf het in de schil, plaats vervolgens in de oven en rooster gedurende 40 minuten.
  4. Wanneer de aubergines zijn verkoold, haal je ze uit de oven en laat ze 3 minuten afkoelen.
  5. Snijd vervolgens de aubergines doormidden en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen.
  6. Doe het vruchtvlees van de aubergine in een keukenmachine en gooi de schil weg.
  7. Voeg in de keukenmachine de komijnpoeder, chilipoeder, gerookte paprika en zout toe en vermeng goed
  8. Giet de koudgeperste olijfolie langzaam in de keukenmachine zodat er een gladde textuur ontstaat.
  9. Doe de baba ganoush in een kom en roer het citroensap of de appelazijn en de gehakte peterselie erdoor, breng verder op smaak.

Een heerlijke dip die goed kan tippen aan elke hummus of tapenade! Als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd, zal je merken dat de mogelijkheden met baba ganoush vrijwel eindeloos zijn, lekker bij de rauwkost tot op je ochtendknäckebröd. De rokerige, rijkheid van aubergine, gecombineerd met pittige kruiden, maken het tot een heerlijke dip! En klaar in een handomdraai!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page