Beluga linzen met groentelinten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookOké, ik hou heel veel van linzen, maar om nou te doen of het kaviaar is… Maar zo noemen ze deze Beluga linzen: de kaviaar onder de linzen. De linzen behouden namelijk hun structuur bij het koken en vallen niet uit elkaar. Bovendien hebben ze een fijne smaak, behouden ze hun zwarte kleur en glanzen ze zelfs wat. Daarom wordt het met kaviaar vergeleken. Maar het moet gezegd, ze zijn lekker. Zeker met dit recept. Maar als je het wat minder chique wilt doen, kun je natuurlijk ook andere soorten, zoals bruine, groene of rode linzen gebruiken. Als je de groentelinten in smalle repen snijdt zou je het zelfs met platte pasta kunnen vergelijken. Maar ja, ook dat gaat mij wat ver. Gewoon groentelinten. Maar wel lekker!

Ingrediënten:

1 portie Beluga linzen, als alternatief kan ook kidney bonen of zwarte bonen worden gebruikt. (gebruik je peulvruchten/bonen/kikkererwten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten/bonen/kikkererwten? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
1 portie groenten (wortel, pastinaak, courgette)
groentebouillon poeder
karwijzaad, marjolein, tijm
1 snufje nootmuskaat
appelazijn
peper en Himalayazout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Was de linzen. Breng zonder zout aan de kook en kook 15 tot 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met bouillonpoeder, karwijzaad, marjolein, tijm, nootmuskaat en 1 scheutje azijn.
  2. Was de groenten en schil ze in dunne reepjes met een dunschiller. Blancheer de groentereepjes in zout water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Schik de linzen met de groentelinten op het bord en bestrooi zo nodig met peper en zout.

En wat vind jij? Kaviaar? Of toch maar gewoon blijven doen…

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page