Bewuste Aziatische saus met verse specerijen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookVaak kan een saus je gerecht écht afmaken. Juist die allerlaatste toevoeging kan zorgen voor het perfect samenkomen van alle ingrediënten. Jammer genoeg zijn de sauzen die te koop zijn in de supermarkt niet altijd even lekker, laat staan gezond. Ze bevatten veel vet en suiker en toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Maar, niet getreurd! Wij gaan altijd direct opzoek naar gezonde alternatieven. Zo ook vandaag. In deze serie schotelen we je een aantal bewuste sauzen voor die je makkelijk zelf kunt maken. Deze sauzen dienen als basis én inspiratie en geven je handvatten om zelf je eigen sauzen te creëren. Je kunt door toevoeging van olie, kruiden, groenten, specerijen en fruit veel verschillende smaakexplosies maken, perfect passend bij het gerecht van die dag. We beginnen de serie met een bewuste Aziatische saus.

Warme sojasaus met verse toevoegingen

Ingrediënten:

250 ml sojasaus
1 tl olijfolie
½ ui (let op, dit is onderdeel van je groente portie)
1 à 2 tenen knoflook
2 cm geraspte gember
½ rode peper
1 lente-ui
100 ml water

Bereidingswijze:
  1. Snipper de ui zeer fijn en pers de knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes en de lente-ui in dunne ringen.
  2. Doe nu alle ingrediënten bij elkaar in een kleine pan en zet het op de kleinste pit. Zorg dat de saus net niet kookt. Laat een uur staan zodat de smaken goed samenkomen.

Serveertip: erg lekker bij Aziatische gerechten of gebruik de saus als marinade. Gek op vis? Probeer je stuk vis dan eens een uurtje van tevoren te marineren. Zet de vis vervolgens (inclusief marinade in een ovenschaal) in de oven voor ongeveer 15 a 20 min op 180°C. Eet smakelijk!

Klaar is je bewuste Aziatische saus, simpel toch? Geniet ervan!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page