terug
terug

Bewuste bloemkoolcups met omelet vulling

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Het kan lastig zijn om iedere dag weer een leuk en lekker gerecht te maken dat voldoende groente bevat. Het vinden van gezonde, voedzame recepten gaat mij de ene keer beter af dan de andere. Herken jij dit? Dan zit je vanavond in ieder geval goed, want ik heb laatst toch een heerlijk recept gemaakt! Het gaat om fantastisch lekkere en bewuste bloemkoolcups, gevuld met ei en verschillende groente. De groente die je als topping gebruikt kun je geheel zelf bepalen, handig dus als je restjes op wilt maken! Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten:

1 portie groente: ½ deel bloemkool, ¼ deel ui en ¼ deel groente naar keuze: broccoli, spinazie, cherrytomaatjes, champignons (garnering)
1 portie eiwit: ei/eieren
1 tl olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl oregano
peper en zout
verse basilicum (garnering)
verse tijm (garnering)
verse rozemarijn (garnering)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

Parmezaanse kaas (fase 3)
keukenmachine of rasp
muffinvorm

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder het groene blad van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn met een rasp of gebruik de keukenmachine.
  3. Zet een kleine pan met water op en kook de bloemkool 2 minuten. Giet daarna goed af en laat afkoelen.
  4. Zodra de bloemkool is afgekoeld leg je deze op een schone theedoek. Wikkel de bloemkool stevig in en pers het vocht eruit. Om zoveel mogelijk vocht te verwijderen moet je misschien twee doeken gebruiken. Doe de bloemkool in een kom.
  5. Kluts de eieren goed door elkaar en snipper de ui zeer fijn. Voeg 1/3 deel van het ei toe aan de bloemkool, samen met de ui, olijfolie, knoflookpoeder, oregano, peper en zout. Meng goed totdat er een deegstructuur ontstaat.
  6. Vet de muffinvorm in met een beetje olijfolie en bekleed deze met het bloemkooldeeg. Druk met je vingers het deeg stevig op de bodem en tegen de zijkanten.
  7. Bak de bloemkoolkorst 20 tot 30 minuten in de oven, tot deze goudbruin is.
  8. Giet vervolgens de rest van het ei in de bloemkoolbekers en voeg toppings naar keuze toe: stukjes broccoli, tomaat of champignon, en gebruik verse kruiden naar wens.
  9. Schuif de bloemkoolcups nogmaals 15 tot 20 minuten in de oven, totdat het eimengsel gaar is.
  10. Haal de cups uit de vorm en laat iets afkoelen voordat je ze serveert.

Zit je al in fase drie of vier? Voeg dan wat geraspte Parmezaanse kaas toe aan het bloemkooldeeg voor extra smaak.

Et voilà, eet smakelijk! Zelf ben ik dol op deze bewuste bloemkoolcups, zeker omdat je qua toppings heerlijk kunt variëren. Op deze manier is het een stuk makkelijker elke keer weer een gezonde en unieke maaltijd op tafel te zetten.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page