Bewuste groentesaus geheel plantaardig

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookOok wanneer je vegetarisch eet kan een bewuste groentesaus net die extra touch geven, waardoor jouw gerecht niet gewoon lekker, maar geweldig smaakt. In dit laatste recept uit onze serie ‘bewuste sauzen’ vind je een saus die bij veel verschillende groentegerechten goed past en hij is ook nog eens super gezond. We noemen het dan ook niet voor niets een bewuste groentesaus… Geniet!

Demi-glacé

Ingrediënten:

1 portie groente: gelijke delen bleekselderij, knolselderij, ui en wortel, aanvullen met tomaat.
2 tenen knoflook
150 ml groentebouillon
1 el tijm
1 steranijs
1 blad laurier
water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Snijd alle groenten fijn in gelijke stukken en rooster deze samen met de gepelde knoflook op een bakplaat in de oven tot ze donkerbruin en licht gekaramelliseerd zijn, dit duurt ongeveer 1,5 uur. Schep elk half uur om.
  3. Kook de groentebouillon in een hoge pan en voeg vervolgens het water, de tijm, steranijs, laurier en de groenten toe en zorg dat alles net onder water staat. Geef de bouillon, zonder te koken, ruim de tijd (ongeveer 5 uur) om te laten trekken.
  4. Vervolgens zeef je de bouillon en druk je al het vocht uit de groente, dit geeft een goede smaak. Het vocht vang je op en kook je vervolgens op een laag pitje tot het de gewenste dikte heeft.

Serveertip: er zijn veel mogelijkheden met deze basissaus. Probeer er eens je lievelingsgroenten kort in te bakken en te glaceren, heerlijk!

Tip: bewaar deze bewuste groentesaus enkele dagen in de koelkast of doe ‘m in kleine porties in de vriezer.

Dit was de laatste uit onze ‘bewuste sauzen’ reeks. Ik ga er vanuit dat je hier wel even mee uit de voeten kunt. Zelf ben ik dol op het maken van mijn eigen sauzen, omdat ik zo precies weet wat erin gaat en ik altijd een bij mijn gerecht passende saus kan creëren.

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page