Bewuste omelet met prei en appel – lekker Hollands
Bewuste omelet met prei en appel – lekker Hollands
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookWanneer ik in de winkel mooie preien zie liggen ben ik de eerste die ze koopt, ik ben dol op prei en het is een super veelzijdige groente. Vandaag geef ik mijn recept voor een heerlijk bewuste omelet weg, dus houd ogen en oren vooral open! Omelet heb je in allerlei soorten en maten, Grieks, Mediteraans, kruidig, Aziatisch, noem maar op. Deze versie is een typisch Hollandse, met prei en appel. Ik ben dol op deze klassieke combinatie en kan niet wachten om jullie reacties te horen. Hoe je het maakt lees je hieronder:
Ingrediënten
- 1 portie groente: voornamelijk prei, aanvullen met lente-ui
- 1 portie eiwit: ei/eieren
- 1 appel
- peper en zout
- 1 el kokosolie
- eventueel: 1 tl tabasco
Bereidingswijze
- Was de prei grondig zodat al het zand eraf spoelt en snijd in dunne ringen, van het witte gedeelte tot het punt waar het groene gedeelte er nog lekker en vers uitziet (de top kan vaak wat uitgedroogd en verkleurd zijn).
- Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de prei enkele minuten op laag vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snijd ondertussen de appel in blokjes en voeg deze na 3 minuten toe aan de pan met prei.
- Klop vervolgens het ei/ de eieren los, met een een beetje tabasco als je dat lekker vindt en peper en zout.
- Giet het losgeklopte ei in de pan erbij en doe de deksel erop. Goed laten stollen en aan beide kanten bakken.
Eet smakelijk! Simpel he? Deze bewuste omelet smaakt heerlijk met roggeknäckbröd of een snee zelfgemaakt roggebrood.