Bewuste pompoencurry met kokosmelk (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Nu het buiten steeds kouder wordt, is het tijd voor een lekker warm pompoen-receptje! De pompoen is een herfstgroente die steeds populairder is geworden in de Nederlandse keuken. En dat is ook niet zo gek, want met pompoen kun je zowel in zoete als hartige gerechten eindeloos variëren. Vanavond maak ik een van mijn lievelingsgerechten: bewuste pompoencurry met kokosmelk (let op, dit is een recept wat je kan maken vanaf fase 3, dus houd daar rekening mee). Ik ga er  verder geen woorden aan vuilmaken, je leest hieronder direct hoe je dit fantastische gerecht bereidt!

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk pompoen, paprika en tomaat, aanvullen met ui
  • sap van 1/2 limoen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen limoen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 chilipeper
  • 2 tl zelfgemaakte bouillonpoeder
  • 100 ml kokosmelk (fase 3)
  • 1-2 tl kerrie
  • 1 hand verse koriander (garnering)
  • 1 el kokosolie
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaadlijst en pitten. Snijd ook de tomaat en paprika in stukjes, pers de knoflook en hak de ui fijn. Doe wat kokosolie in een (diepe) pan en doe de ui en paprika samen met het kerriepoeder erbij. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  2. Voeg vervolgens de tomaat en pompoen toe aan de pan, samen met het bouillonpoeder en de kokosmelk.
  3. Snijd de chilipeper in kleine stukjes. Houd je van lekker pittig eten? Laat de zaadlijst en pitten dan zitten, en zo niet, verwijder deze dan eerst. Voeg deze samen met wat peper en zout naar smaak toe.
  4. Laat het mengsel zachtjes koken totdat de pompoen zacht is geworden, ongeveer 15 minuten.
  5. Knijp een halve limoen uit boven de curry en strooi er verse koriander overheen.

Klaar! Ik ben super benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn over deze bewuste pompoencurry als ik.

Tip: Gooi de pompoenpitten niet weg, maar laat ze goed drogen (op een krant boven de verwarming bijvoorbeeld). Dan kun je ze nog lekker in een ander gerecht gebruiken.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page