Bewuste tomaat-wortelsoep met vele kruiden

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Er gaat niets boven een heerlijk verse soep; koude of warme dagen, soep is altijd goed. En dat gaat natuurlijk al helemaal op voor deze bewuste tomaat-wortelsoep, bomvol verse kruiden. Dit recept is zeker één van mijn favorieten, ik maak ‘m dan ook geregeld. Lees hieronder gauw het recept:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk tomaten, aanvullen met wortel, ui en biologische tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 tl tijm
  • 2 tl (pittige) paprikapoeder
  • 1 el verse peterselie
  • peper en zout
  • 150 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
  • 1 el olijfolie

Extra

  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Snijd de ui en wortel fijn. Verwarm vervolgens de olijfolie in een hoge pan en bak hierin de ui en wortel. Voeg na enkele minuten, zodra de ui een beetje glazig wordt, de tomatenpuree, laurierblaadjes, tijm, pittige paprikapoeder, peper en zout toe.
  2. Spoel de tomaten af en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten toe aan de pan en smoor ze ongeveer 5 minuten mee.
  3. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwijder het laurierblad uit het mengsel en pureer alles tot een glad geheel met de staafmixer.
  5. Breng het gerecht op smaak met wat verse peterselie, peper en zout.

Eet-ze! Heerlijk toch? Zo’n bewuste tomaat-wortelsoep. Ik kan er in ieder geval altijd van genieten.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page