Bewuste vissaus in twee gezonde variaties
Bewuste vissaus in twee gezonde variaties
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookBen jij dol op een lekkere vis, maar weet je niet zo goed hoe je zelf een passende bewuste vissaus maakt? Ik ben er om je te helpen. Veel lekkere gerechten smaken nóg beter met een goede saus als afwerking. Vandaag richten we ons op sauzen passend bij visgerechten. We hebben twee varianten gemaakt, allebei om je vingers bij af te likken als je het mij vraagt! We beginnen met een bewuste vissaus op basis van knoflook en olijfolie:
aioli
Ingrediënten:
✓ 2 tenen knoflook
✓ (Himalaya) zout
✓ 6 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Stamp de knoflook samen met wat zout plat in een vijzel tot een fijne pasta.
- Voeg vervolgens druppel voor druppel olijfolie toe terwijl je met de stamper van de vijzel in één richting blijft roeren. Blijf de olijfolie druppel voor druppel toevoegen tot er een compacte dikke saus ontstaat.
- Vervolgens kun je nog wat extra olijfolie toevoegen. Let op: deze aioli wordt niet net zo dik als de versie met ei, maar lekker is-ie wel!
Mediterrane tomatenjus
Ingrediënten:
✓ 6 zongedroogde tomaten (in olie)
✓ 4 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten
✓ 50 g ghee
✓ 100 ml groentebouillon
✓ 100 ml water
✓ 2 tl mosterd (suikervrij, anders mosterdzaad nemen)
✓ 2 el verse peterselie, bieslook en/of basilicum
Bereidingswijze:
- Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen.
- Smelt de ghee met de olie in een kleine pan en voeg als het iets bruin begint te worden de groentebouillon en het water toe. Laat goed hard koken gedurende 2 minuten.
- Roer vervolgens de mosterd en de tomaat door het mengsel. Meng ook de kruiden er door.
Serveertip: deze mediterrane tomatenjus combineert het beste bij gebakken vis, of als dip voor een stuk knäckebröd.