Bietensalade met kalkoenfilet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookStiekem vind ik het heerlijk als het herfst wordt. De bladeren aan de bomen verkleuren zo mooi en er zijn ook best nog veel dagen dat de zon zo lekker schijnt. Op zo’n dag maak ik deze bietensalade. De bieten hebben de aarde smaak die zo goed past bij de herfst of de winter en de salade geeft weer het gevoel van de zon. Nou ja, ik geniet gewoon van eten, dat zal duidelijk zijn! Het is de combinatie van groenten en kruiden die het zo lekker maakt.
Het recept is zonder olie, maar een eetlepel olijfolie past er ook prima doorheen.

Ingrediënten:

1 portie gerookte kalkoenfilet, als alternatief kan gerookte kipfilet worden gebruikt
1 portie groenten (rode biet, bleekselderij, champignons)
Lavas (maggiplant)
50 ml groentebouillon
1 el appelazijn
mosterd (zonder suiker) of (gemalen) mosterdzaad
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Maak de bieten schoon en kook deze in zijn geheel in 20 minuten gaar op laag vuur. Als je kant en klare (gekookte) bietjes gebruikt, kun je deze stap overslaan.
  2. Was de bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze ook in dunne plakjes.
  3. Hak de lavas fijn. Meng de bouillon, azijn en mosterd (of gemalen mosterdzaad) door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Roer tot slot de lavas erdoor.
  4. Schil de zachte bieten en snijd deze in plakjes. Meng met bleekselderij en champignons. Verdeel de dressing over de salade-ingrediënten.
  5. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes en leg op de salade.

En, wat denk je, wil je dit ook in de zomer eten? Dat kan natuurlijk ook! Als je al wat langer bezig bent met het programma kun je de dressing natuurlijk met olie klaarmaken in plaats van de groentebouillon. Al blijft bouillon altijd wel goed voor de smaak. Leuk hè, dat lekker ook zo gezond kan zijn!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page