Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen heerlijke, romige en volledig gladde bloemkoolsoep. Je zou niet kunnen denken dat je met zo weinig ingrediënten deze heerlijke soep kunt maken. Gewoon doen! Vanaf fase 3 mag je er ook gerust kokosmelk bij doen. Wordt het nog romiger!
Onderaan het recept hebben we nog een tip hoe je dit met een eiwit kunt combineren…
Ingrediënten:
✓ 200 ml groentebouillon (bijvoorbeeld van je zelfgemaakte bouillonpoeder)
✓ ¼ portie ui, fijngesnipperd
✓ ¾ portie bloemkool, dungesneden
✓ 1 tl pure kokosolie
✓ 1 el bieslook, fijngehakt
✓ 1 liter groentebouillon (of gebruik je eigen bouillonpoeder)
✓ 1 laurierblad
✓ ⅛ tl nootmuskaatpoeder
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Zet een pan op laag vuur en voeg de kokosolie toe.
- Voeg vervolgens de ui toe en bak 5 minuten tot deze glazig is.
- Giet vervolgens de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
- Doe hierna de gesneden bloemkool, het laurierblad en de nootmuskaat in de pan. Kook de bloemkool in 15 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad en gooi deze weg, doe de soep in een blender en maal 2 minuten totdat je een gladde soep krijgt.
- Serveer de bloemkoolsoep warm en garneer met gehakte bieslook.
De natuurlijke ingrediënten ui en bloemkool worden gekookt tot ze volledig zacht zijn met een zijdezachte soep als resultaat. We raden aan om een staande blender te gebruiken als je deze hebt, omdat dit zorgt voor een romigere consistentie in vergelijking met een staafmixer.
Als extra tip: deze soep kun je ook heel goed maken met een portie witte bonen erbij. Als je witte bonen uit een pot neemt, kun je die op het laatst bij de bloemkool doen om warm te maken. Vervolgens pureer je het geheel tot een gladde soep. Echt verrukkelijk en super verzadigend!