In Bouillon Gegaarde Kalkoenfilet I Recept Metabolic Balance

In bouillon gegaarde kalkoenfilet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Als je een beetje fan bent van Aziatisch eten, dan weet ik zeker dat onderstaand recept je bekend voorkomt. Vanavond koken we een versie van het beroemde Singpaore streetfood: Haianese chicken. ‘Een versie’ omdat ik er natuurlijk net iets anders van heb gemaakt, namelijk in bouillon gegaarde kalkoenfilet. Een tikkeltje anders, maar minstens zo lekker, en supergezond. Je dompelt de kalkoen onder in een smakelijke bouillon en hierin laat je de kalkoenfilet vervolgens garen. Mals dat het wordt! En de dressing van gember en sjalot niet te vergeten natuurlijk. Hmmm!

Ingrediënten:

1 portie kalkoenfilet (als alternatief kan kipfilet worden gebruikt)
½ portie bosui, gehalveerd
½ portie sjalot, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
1 rode chilipeper, fijngesneden (optioneel)
1 tl limoenschil
2 el gember, fijngehakt
1 el sojasaus

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de ​​oven voor op 165ºC. Vul een diepe schaal tot de helft met groentebouillon en plaats deze in de oven.
  2. Voeg de knoflook, bosui, rode peper en 2 theelepels fijngehakte gember toe aan de schaal.
  3. Leg de kalkoenfilet in de schaal en zorg ervoor dat deze is bedekt door de bouillon, doe er anders nog wat extra water bij.
  4. Plaats een deksel op de schaal en laat het in 40 minuten in de bouillon gaar worden.
  5. Maak – terwijl de kalkoenfilet in de bouillon suddert – de gember-sjalot dressing. Meng in een kom de sjalot, limoenschil, sojasaus en de rest van de gember, zet apart en laat de smaken samenkomen.
  6. Haal na 40 minuten de kalkoenfilet uit de bouillon, laat 5 minuten rusten en snijd vervolgens in dikke plakken. Serveer de kalkoenfilet met de gember-sjalot dressing.

Zo simpel maar oh, zo lekker. Ik ben weer even helemaal terug in Azië als ik dit recept maak en de heerlijke smaken proef, zo genieten deze in bouillon gegaarde kalkoenfilet.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page