Broccolispread

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een gezonde broccolispread van gemengde groenten is echt lekker op knäckebröd. Broccoli is rijk aan voedingsstoffen en met de smaak van pittige kruiden en specerijen een geweldig goed begin van de dag. Maar natuurlijk kan het ook als lunch. En als je het niet kan weerstaan, kun je het natuurlijk ook bij de warme maaltijd nemen. Gewoon omdat het zo lekker is… Wel je groenteportie aanpassen als je nog in de strenge fase zit. Je kunt de spread grof of glad van textuur maken. Kies wat je zelf het lekkerst vindt, of probeer ze allebei uit.

Ingrediënten:

1 portie broccoli, in roosjes
1 el dille, grof gehakt
1 el peterselie, grof gehakt
1 el bieslook, grof gehakt
¼ tl chilipoeder
1 el koudgeperste olijfolie

Gebruik de portiegrootte zoals die in jouw voedingsplan staat vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Vul een pan met water en zet op hoog vuur.
  2. Zodra het water kookt, doe je de broccoliroosjes erbij. Laat ze 3 minuten koken totdat ze zacht zijn.
  3. Laat de gekookte broccoliroosjes afkoelen (je kunt ze eventueel in een kom met ijswater doen).
  4. Doe de broccoli, dille, peterselie, bieslook, chilipoeder en koudgeperste olijfolie in een keukenmachine of blender.
  5. Vermaal tot een grove of gladde broccolispread en bewaar het in de koelkast. Gelijk eten kan natuurlijk ook…

Onze broccolispread is vergelijkbaar met een dikke pesto; met een mooie kleur en de combinatie van verse zachtgroene kruiden.

Je kunt natuurlijke heel goed de hele broccoli gebruiken voor de spread. Schil en snijd de broccolisteel en kook doe deze als eerste in de pan. Voeg na ongeveer 5 minuten de roosjes in het kokende water.

Zelf vind ik het heerlijk om de broccoli te wokken. Ik gaar de broccoli (stukjes van de stronk eerst en daarna de roosjes) in een beetje olijfolie, doe er wat balsamicoazijn bij en aan het eind nog een beetje water. Geeft het geheel weer een hele andere smaak.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page