Broodsalade met kiemen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



De keuze van de groenten maken het gerecht fris en bijna lenteachtig. Maar het kan natuurlijk in elk jaargetijde worden gegeten. Als je een fan bent van kiemen, zijn er leuke stapel kweekbakken te koop. Wel zo makkelijk als je het vaker wilt eten. Zo kun je ook goed variëren, want niet overal kun je bijvoorbeeld linzenkiemen kopen. Vooral kinderen vinden het heel leuk om de kiemen uit zo’n boontje te zien groeien. Dan wordt het eten daarna extra leuk!
Enne, dat echte roggebrood recept dat weet je nu wel te vinden, toch?

Ingrediënten:

1 portie kiemen (bijv. mungbonen- of linzenkiemen)
1 portie groenten (rode paprika, augurk, 1 el in blokjes gesneden ui)
1 appel
50 ml groentebouillon
1 sneetje volkoren roggebrood
1 el appelazijn

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Blancheer de kiemen in zout water gedurende 1 tot 2 minuten, spoel ze koud af en giet ze af.
  2. Was de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes. Snijd de augurk in grove stukken. Was de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appel in grove stukken.
  3. Voor de dressing: meng de groentebouillon met de appelazijn en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de kiemen, augurken, paprika’s, appel- en uienblokjes door elkaar en giet de marinade er overheen.
  5. Snijd de boterham in blokjes. Verhit een pan zonder vet en rooster het brood hierin. Meng het vlak voor het serveren door de salade.

Tip: Strooi er naar wens wat tuinkers op.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page