Zuid-Amerikaanse Chili Sin Carne I Recept Metabolic Balance

Zuid-Amerikaanse chili sin carne

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Zuid-Amerikaanse chili sin carne, de naam zegt het al, is een vegetarisch recept. Het is een variant op de wellicht bekendere chili con carne uit Mexico. Om meerdere redenen een fantastisch recept, vind ik. De groenten, in combinatie met verschillende kruiden creëren een rijke smaak, de adukibonen zorgen voor de eiwitten en voldoende verzadiging en de fris-zure guacamole met veel citroen maakt het gerecht helemaal af. Lees het recept hieronder en ga gauw aan de slag!

Ingrediënten:

1 portie adukibonen (gebruik je bonen uit blik? Laat ze uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde bonen? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook ze vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept) – alternatieven zijn onder andere zwarte oogbonen, kidneybonen of kievitsbonen
⅕ portie rode ui, grof gesneden
⅕ portie rode paprika, grof gesneden
⅖ portie tomaten, grof gesneden
⅕ portie avocado
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gember, fijngehakt
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chilivlokken
1 el ghee
1 el appelazijn
Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een grote sauspan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  2. Wanneer de ghee heet is, voeg je de rode ui toe en bak je deze 5 minuten tot hij glazig is. Voeg vervolgens de rode paprika, knoflook en gember toe en bak 3 minuten zachtjes mee.
  3. Voeg vervolgens de koriander, komijn, gerookte paprikapoeder, chilivlokken en de tomaten toe. Breng de chilisaus aan de kook en laat vervolgens 15 minuten indikken om de smaken te vermengen. Voeg eventueel water toe om de saus wat te verdunnen en breng op smaak met zout.
  4. Terwijl de saus voor de chili sin carne pruttelt, maak je de guacamole. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado in een kom en gooi de pit en de schil weg.
  5. Pureer de avocado met de achterkant van een vork tot de gewenste dikte en roer er een theelepel gehakte knoflook doorheen. Doe de appelazijn bij het avocadomengsel. De appelazijn voorkomt dat de avocado bruin wordt, waardoor de guacamole mooi groen blijft en een frisse smaak heeft.
  6. Roer na 15 minuten de adukibonen door de chili sin carne en laat 5 minuten meekoken.
  7. Serveer de chili sin carne met verse guacamole.

Smullen maar! Zelf maak ik deze Zuid-Amerikaanse chili sin carne vaak wanneer ik gasten krijg: je maakt gemakkelijk een grote hoeveelheid en iedereen is er altijd enthousiast over. Super! Serveer deze eenpansmaaltijd wanneer je met het hele gezin eet of vrienden over de vloer krijgt, of probeer een van onze andere eenpansgerechten zoals ‘jambalaya’.

You cannot copy content of this page