terug
terug

Courgette kidneybonensalade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookVandaag een recept met een plantaardige eiwitportie: kidneybonen. Voor mij zit de verrassing van het recept in de combinatie met courgette. En natuurlijk dat je het als salade eet en niet warm in een stoofpot. Het vraagt iets meer planning, last minute gaat het niet lukken om alles af te laten koelen. Maar klaarmaken voor de dag van morgen is perfect, dan zijn de smaken er heerlijk ingetrokken. Zelf houd ik van lekker pittig, maar als je dat zelf niet hebt, let dan op met de hoeveelheid tabasco of chilipeper.

Ingrediënten:

1 portie kidneybonen (gebruik je peulvruchten/bonen/kikkererwten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten/bonen/kikkererwten? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
1 portie groenten (courgette, ui, ½ tomaat)
groentebouillon poeder
1 teentje knoflook
¼ chilipeper of tabasco
tijm
appelazijn
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Week de bonen een nacht in koud water. De volgende dag het weekwater weggooien en de bonen in vers water zonder zout of kruiden in ongeveer 1 uur gaar koken.
  2. Was en snijd de courgette en lente-ui in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Maak de chilipeper schoon en snij deze heel klein, of gebruik tabasco.
  3. Verhit een pan zonder vet en bak de courgetteschijfjes erin. Breng op smaak met knoflook, chilistukjes en bouillonpoeder.
  4. Meng de lente-ui en tomaat door elkaar en breng op smaak met zout, peper, azijn en tijm
  5. Doe tot slot alle ingrediënten bij elkaar en laat de salade ongeveer 1 uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Tip: In plaats van courgette kun je ook sperziebonen, bloemkool of koolrabi gebruiken.

 

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page