terug
terug

Courgettesoep met kiemen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookKiemen zijn oergezond. Alfalfa is daarop geen uitzondering. Het bevat meer vezels, vitaminen en mineralen dan een volwassen plant. En het zou het risico op diverse ziekten verlagen. Maar dat geldt sowieso voor het aanpassen van je leefstijl volgens ons programma. Vandaar dat wij ook graag gebruik maken van kiemen om lekkere recepten mee te maken. Kiemen kun je net als andere groenten het beste wassen om te zorgen dat er geen schadelijke bacteriën aan zitten. En natuurlijk zo vers mogelijk eten, als je ze niet zelf kweekt. In dit recept gebruiken we alfalfa, maar je kunt het ok met taugé maken. Deze moet dan wel eerst worden geblancheerd voordat je ze bij de soep doet.

Ingrediënten:

1 portie kiemen (bijvoorbeeld alfalfa)
1 portie groenten (courgette, pastinaak, 1 el in blokjes gesneden ui)
250 ml groentebouillon
1 tl vers gehakte dille
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Was, schil en halveer de courgette, schraap de zaden eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de pastinaak schoon, schil en snijd deze ook in kleine blokjes.
  2. Verhit een pan zonder vet en fruit hierin de ui, courgette en pastinaak.
  3. Giet de bouillon erbij en laat de groenten ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  4. Pureer de inhoud van de pan met een blender. Kruid de soep met peper en zout. Meng voor het serveren de kiemen erdoor en strooi de dille erover.

Tips: Als je de courgette schilt, wordt de soep romiger. Je kunt de courgette ook met schil gebruiken en pureren.
Zelf vind ik het lekker om een deel van de kiemen op een echte volkoren roggeboterham te doen. Ik hak de kiemen grof en meng ze met wat olijfolie of walnotenolie. En er blijft meer dan genoeg alfalfa over voor in de soep.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page