terug
terug

Courgetti met geroosterde paprika en olijven

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookBen jij ook al helemaal fan van courgetti? Je vervangt je pasta dan door courgette, waardoor je gerecht koolhydraatarm wordt en heerlijk fris en gezond. Ik ben kortgeleden wat variaties gaan uitproberen met mijn nieuwe spirelli en de courgetti met geroosterde paprika en olijven sprong eruit als favoriet. Ik heb hiervoor Kalamata olijven gebruik, Griekse olijven. De kunst is om deze precies op het goede moment te oogsten. De olijven hebben dan hun kenmerkende paarse kleur al. Kort na het oogsten gaan ze een tweede rijpingsproces in waarbij ze eerst gepekeld worden (om de bittere smaak te verwijderen). Dan worden ze ingelegd in wijnazijn, citroen en olie en krijgen ze de geweldige smaak die je gewend bent. Lees hieronder hoe je het maakt:

Ingrediënten
 • 1 portie groente: voornamelijk courgette, rijpe tomaat en paprika, aanvullen met Kalamata olijven, kappertjes (garnering) (goed afspoelen voor gebruik), cherrytomaatjes, handje rucola (garnering) en ui
 • sap van ½ limoen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen limoen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
 • handje verse basilicum (garnering)
 • 1 el verse koriander
 • 1 el Griekse olijfolie (of extra vierge)
 • 1 el kokosolie
 • peper en zout

Extra

 • 1 portie eiwit: pompoen- en zonnebloempitten (fase 3; pompoen- en zonnebloempitten mogen alleen als ontbijt in de eerste twee fasen)
 • keukenmachine
Bereidingswijze
 1. Maak met een spiraalsnijder spaghettislierten van de courgettes en zet deze aan de kant.
 2. Snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijst met pitjes en aan beide kanten met een beetje kokosolie in een grill pan (of in de oven op 200ºC onder de grill).
 3. Stop de volgende ingrediënten in een keukenmachine: tomaten, een deel van de olijven, gegrilde paprika in stukjes, koriander, limoensap, Griekse olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Mix het geheel tot een korrelig mengsel.
 4. Snijd de ui, knoflook en avocado. Zet de avocado even aan de kant en fruit de ui en knoflook in een pan.
 5. Voeg het mengsel uit de keukenmachine toe aan de pan en laat dit even bakken zodat de saus heet wordt.
 6. Zit je in fase 3? Rooster dan ondertussen de pompoen- en zonnebloempitten in een droge pan.
 7. Rooster de cherrytomaatjes eventueel nog in de grillpan of oven of gebruik ze rauw.
 8. Schep de courgetti in een kom of diep bord en top af met de saus, avocado, cherrytomaatjes, pitten (fase 3), kappertjes en de basilicum en rucola als garnering.

Dit is me toch een feestmaal, vind je ook niet? En doordat je courgette gebruikt in plaats van echte pasta, valt het lekker licht op de maag. Prettig tijdens warmere zomerdagen bijvoorbeeld.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page