Crunchy fruit ontbijt

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Makkelijk en toch net even iets anders. Dat is dit recept voor een lekker ontbijt. Niet bedoeld om elke keer te eten, maar af en toe, als extra traktatie. Het zetmeel in brood wordt namelijk snel afgebroken door de bacteriën in de yoghurt. Daardoor stijgt de bloedsuiker- en insulinespiegel in het bloed sneller. En dat willen we juist voorkomen. Dus heel af en toe mag dat zeker. En dan is het ook goed om zelf te voelen of je hierdoor eerder honger krijgt of het gevoel hebt dat je snel meer wilt eten. Bewust worden is een belangrijk onderdeel van ons programma. Daardoor kun je uiteindelijk zelf de goede keuze maken. Jij weet hoe jij je wilt voelen en dan weet je ook hoe jij je kunt voeden. Super toch?
Oh ja, het recept om zelf roggebrood te bakken vind je ook op onze website.

Ingrediënten:

1 portie yoghurt
1 appel
kaneel
1 snee (echt) roggebrood

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Snijd het roggebrood in kleine blokjes. Verhit een pan zonder vet en rooster de broodblokjes rondom.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
  3. Kruid de appelstukjes met kaneel en meng met de broodblokjes door de yoghurt.

En, als je toch aan het sjoemelen bent, je kunt het roggebrood gerust in een heerlijke luxe olijfolie zachtjes bakken. Vet geeft uiteindelijk weer net wat meer verzadiging.
Was het lekker? Niet te vaak, hoor!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page