terug
terug

Currygerecht met zelfgemaakte currypasta

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookVandaag schotelen we jullie een optie om deze pasta te gebruiken in een Metabolic balance ®-proof currygerecht voor. Vol met groenten, dus super gezond en bovendien ook erg lekker om koud mee te nemen naar werk voor tijdens de lunch! Hieronder het recept voor een currygerecht met zelfgemaakte currypasta:

Ingrediënten:
  • 1 portie groente: grotendeels courgette, bloemkool, paprika en wortel, aanvullen met gepelde tomaten en rode ui
  • 1 portie eiwit (bijvoorbeeld linzen of kip)
  • 1 teen knoflook
  • ½ bouillonblokje (of maak zelf  bouillonpoeder)
  • zelfgemaakte currypasta
Bereidingswijze

1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit beiden 3 minuten in olijfolie in een hapjespan.
2. Snijd in de tussentijd alle groenten klein en voeg dit toe aan de ui en knoflook. Bak dit ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg nu de currypasta toe. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe pittig je de curry wilt. Ongeveer 1,5 eetlepel zou voor medium-pittig moeten zorgen. Bak de groenten hierin nog 2 minuten.
4. Voeg nu de gepelde tomaten toe, zodat de groenten onder het vocht hiervan komen te staan en hierin kunnen garen. Voeg ook de verse linzen toe en zorg dat deze ook onder het vocht komen te staan. Mocht dit niet lukken, voeg dan wat extra gepelde tomaten of een beetje gekookt water toe.
5. Breek vervolgens ½ bouillonblokje in de pan en laat dit oplossen in het vocht. Roer alles goed door elkaar en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de linzen en de groenten zacht zijn geworden.
6. Als je liever voor kip gaat in plaats van linzen, dan kun je de kip in een aparte pan bakken en na stap 2 toevoegen.
7. Serveer het gerecht vervolgens met wat koriander op de top en eventueel wat komkommer voor een frisse bite.

En zo heb je ineens een geheel zelf gemaakte curry op tafel staan! Wedden dat jouw gezin of vrienden daarvan opkijken en het zelf nog nooit hebben gedaan? Geniet van dit currygerecht met zelfgemaakte currypasta. Eet ze!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page