terug
terug

De ultieme aubergine shakshuka

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



De Israëlische keuken is misschien niet de eerste waar je aan denkt tijdens het Metabolic Balance® programma. Deze keuken heeft echter wel veel lekkers te bieden. Zoals de ultieme aubergine shakshuka, bomvol groenten. Je kunt er alle kanten mee op, en uiteraard de ingrediënten aanpassen naar wens. Hier in ieder geval een Metabolic Balance-proof versie. Harstikke gezond! Lees je mee?

Shakshuka is een éénpansgerecht, vandaar dat de hoeveelheden voor twee personen zijn aangegeven. Bekijk zelf jouw plan en pas de hoeveelheden aan waar nodig!

Ingrediënten (2 personen)
  • 1 portie groente p.p.: voornamelijk paprika, aubergine en tomaat, aanvullen met rode ui (fijn gesneden)
  • 1 portie ei/eieren p.p.
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1/2 rode peper zonder pitjes
  • 1/2 blokje groentebouillon + 60 ml water
  • peper en zout
  • verse peterselie naar smaak
Bereidingswijze

1. Snijd alle groenten, ui en de rode peper in kleine stukjes.
2. Verhit de ghee of kokosolie in een grote koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en rode peper voor ongeveer 2 minuten (let op dat de knoflook niet aanbrand, dan gaat deze namelijk bitter smaken).
3. Voeg de aubergine en paprika toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Kook in de tussentijd wat water voor de bouillon in een waterkoker.
4. Voeg nu ook de tomatenblokjes toe aan de pan en roer het allemaal goed door elkaar heen.
5. Schenk vervolgens 60 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout.
6. Dek de pan nu af en laat ongeveer 5 minuten koken op middelhoog vuur.

7. Haal de deksel vervolgens van de pan en maak evenveel kleine kuiltjes als eieren in het mengsel. Breek hierin de eieren en dek de pan weer af. Laat de eieren 5-6 minuten zachtjes garen op lager vuur.
8. Bestrooi als laatste het geheel met peterselie.

En klaar is de ultieme aubergine shakshuka! Eet ze.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page