Echt lekkere vismarinade met verse specerijen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Ben jij ook zo’n visliefhebber, net als ik? Naast de heerlijke smaak is vis ook oergezond. Ik bedoel dan met name de gezonde omega vetten in (vette)vis. Het is zeker goed om regelmatig vis te eten. En hoe kun je dan beter variëren dan met lekkere vismarinade? Wat voor stuk vis je ook hebt, visfilet, vismoot of een hele vis, je kunt je gerechten steeds verschillend laten smaken door ze te laten trekken in een goede marinade. In dit recept noem ik enkele voorbeelden van lekkere vismarinades die ik graag zelf maak. De hoeveelheden zijn afhankelijk van de hoeveelheid vis, doe dit dus een beetje op gevoel. Succes!

Venkel-tijm

Ingrediënten:

2 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruit portie)
1 el tijm (vers of gedroogd)
2 el venkelgroen
peper en zout

Bereidingswijze:
  1. Hak het venkelgroen en de tijm fijn.
  2. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.

Azijn

Ingrediënten:

2 el appelazijn
2 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap (let op, dit is onderdeel van je fruit portie, anders citroenrasp gebruiken)
1 el verse rozemarijn
1 el verse peterselie
1 tl gedroogde oregano
peper en zout

Bereidingswijze:
  1. Meng de azijn, olijfolie en citroensap door elkaar.
  2. Hak de rozemarijn en peterselie fijn en voeg samen met de oregano en peper en zout toe aan het azijnmengsel.
  3. Mix goed door elkaar.

Sinaasappel-mosterd

Ingrediënten:

2 el sinaasappelsap (let op, dit is onderdeel van je fruit portie)
2 el extra vierge olijfolie
1 el mosterd (suikervrij, of maak mosterd zelf)
½ sjalot (let op, dit is onderdeel van je groente portie)
½ teen knoflook
½ rode of groene peper
peper en zout

Bereidingswijze:
  1. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de rode of groene peper in ringen. Doe in een kom.
  2. Doe het sinaasappelsap, de olijfolie en mosterd erbij. Mix goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Marineer de vis minstens 1 tot 1,5 uur. Heb je niet zoveel tijd? Je kunt de vis natuurlijk ook korter marineren, maar onthoud: hoe langer, hoe meer smaak!

Vervolgens kun je de vis nu bakken op de manier die jij in gedachten had: in de pan, de oven of op een warme zomeravond lekker op de barbecue.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page