terug
terug

Eggs benedict met asperges

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Maak een extra speciaal ontbijt/brunch met ons recept voor Eggs benedict met asperges! Ontdek de kunst van dit extravagante restaurantgerecht om indruk te maken op je vrienden en familie. Met dit recept leer je gemakkelijk twee klassieke kooktechnieken: gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Volg de instructies hieronder en binnen de kortste keren ben jij een echte chef-kok.

Ingrediënten:

1 portie ei (½ portie hele eieren, ½ portie eidooiers)
1 portie asperges
2 el ghee, gesmolten
2 tl appelazijn
¼ tl zwarte peper
oggebrood (1 boterham schuin doormidden gesneden)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
    Hollandaisesaus

  1. Vul een pan met 2 cm water en zet op een laag vuur.
  2. Doe de eidooier in een glazen kom en kluts met een garde.
  3. Plaats de glazen kom op de pan met water en roer de eieren, om ze langzaam op te warmen. Het water moet niet koken, omdat de eidooier anders zou stollen.
  4. Giet ook de gesmolten ghee al roerend in de glazen kom met eidooiers, blijf continu roeren.
  5. Zodra de eidooier een gladde, ingedikte saus vormt, haal je de glazen kom van het vuur.
  6. Breng de hollandaisesaus tenslotte op smaak met appelazijn en dek af met plasticfolie terwijl je aan de slag gaat met de gepocheerde eieren en asperges.

    Eggs benedict en asperges

  1. Vul een pan met water en breng aan de kook.
  2. Leg de asperges in het kokende water en kook in 5-8 minuten gaar.
  3. Giet de asperges af en dep ze af met keukenpapier.
  4. Zet een pan op hoog vuur en vul met water.
  5. Breng het water met een theelepel appelazijn aan de kook.
  6. Maak een voorzichtige ‘draaikolk’ in het water en breek het ei in de pan dicht bij het wateroppervlak.
  7. Kook de gepocheerde eieren 3 minuten tot ze gestold zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Leg de puntjes roggebrood op het bord. Leg de gepocheerde eieren erbovenop en drapeer de asperges ernaast. Giet de hollandaisesaus erover, bestrooi met versgemalen zwarte peper en serveer.

De toevoeging van asperges aan de traditionele eggs benedict zorgt voor frisheid en maakt het extra feestelijk. Asperges gaan ook zeer goed samen met hollandaisesaus om een samenhangend geheel te vormen met de gepocheerde eieren voor een lentegevoel.
Enne… natuurlijk kun je voor die speciale feestdag best wel roomboter gebruiken.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page