Eier-broccoli salade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Voor mij was het een verrassing om de mango met de avocado tot een dressing te verwerken. En wat mij betreft een combinatie die blijft. Ik zit er zelfs over te denken om er een spread van te maken voor op brood. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Ingrediënten:

1 portie ei
1 portie groenten (champignons, ½ tomaat, broccoli, avocado)
1 portie mango
appelazijn
bieslookringetjes
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Kook het ei 10 minuten in azijnwater en laat ze schrikken in koud water.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes, blancheer in gezouten water en giet ze af.
  3. Voor de dressing: schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snij de avocado door midden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Pureer de mango en avocado en breng op smaak met peper, zout en azijn. Als de dressing iets te dik is, kun je er een beetje water doorheen doen.
  4. Pel het ei en snijd het in plakjes. Meng de plakjes ei door de groenten en giet de dressing eroverheen. Bestrooi met bieslook.

 

Tip: Als je eieren kookt in water met azijn, barsten ze niet. Natuurlijk kun je ook een eierprikker gebruiken.

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page