Erwtensoep

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Erwtensoep gemaakt van verse erwten, tijm en zelfgemaakte groentebouillon. Dit recept kan op elk moment van het jaar worden gemaakt met verse of bevroren erwten. Dit in tegenstelling tot de traditionele erwtensoep die van spliterwten wordt gemaakt en vooral in de winter wordt gegeten. Erwten zijn zeer goed in te vriezen en behouden daardoor hun voedingsstoffen en smaak, ze zijn vervolgens snel te gebruiken voor het bereiden van heerlijke gerechten, zoals deze erwtensoep.

Ingrediënten:

1 portie geitenroomkaas (als alternatief kan schapenroomkaas worden gebruikt)
¼ portie ui, fijngesnipperd
¾ portie erwten
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of gebruik je eigen bouillonpoeder)
1 el pure kokosolie
¼ tl tijmblaadjes, geplukt

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Zet een pan met kokosolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg vervolgens de ui en tijmblaadjes toe. Bak 5 minuten om het zacht te laten worden.
  3. Roer de erwten door de pan en bak 2 minuten mee.
  4. Giet de zelfgemaakte groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  5. Doe de soep in een blender en maal het tot een gladde soep.
  6. Serveer de erwtensoep warm en garneer met een lepel geitenroomkaas.

Klaar in minder dan 15 minuten. Dit recept voor erwtensoep is een snelle en gezonde maaltijd die je zeker moet proberen. Serveer de erwtensoep met knäckebröd voor een knapperige twist of met romige kaas, zoals geitenroomkaas, ricotta of cottage cheese voor de eiwitten.
Heel verfrissend vind ik altijd de combinatie van erwten met muntblaadjes. Gewoon verrassend lekker.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page