terug
terug

Erwtensoep met munt en gepocheerd ei

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHmm, erwtensoep met munt en een gepocheerd ei. Dat is nog eens lekker. Gepocheerd ei moeilijk? Welnee! Met dit recept is het zo gepiept. En de combinatie met een frisse soep van erwten en munt is ongetwijfeld een aangename verassing voor je smaakpapillen. Ben je klaar om eens iets nieuws te maken? Dan is dit een verrukkelijke soep waarmee je je vrienden zal verrassen – zeker met zo’n gepocheerd ei.

Ingrediënten:

1 portie groente: voornamelijk erwten, aanvullen met ui
1 portie ei/eieren
1 teen knoflook
4 takjes munt
zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
1 el olijfolie
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm op laag vuur de olijfolie in een hoge pan.
  2. Snipper ondertussen de ui. Fruit deze aan in de verwarmde pan en pers de knoflook uit.
  3. Voeg na 2 minuten de erwten toe en bak kort mee.
  4. Voeg nu groentebouillon toe totdat alle erwten onder water staan, en breng op smaak met wat peper en drie kwart van de munt. Indien nodig kun je nog wat zout toevoegen.
  5. Breng in een andere pan water aan de kook en pocheer hierin het ei/de eieren. Dit kan op verschillende manieren. Eén manier om dit te doen is om op de ronding van een glas wat transparante keukenfolie te spannen en deze vervolgens iets in te deuken, zodat een soort kommetje ontstaat. De folie vet je vervolgens in met een klein beetje olijfolie. In het ‘kommetje’ breek je een ei. Bind nu de hoekjes van de folie bij elkaar, zodat het ei in een ‘foliepakketje’ zit. Dit pakketje laat je 5-6 minuten in zacht kokend water staan.
  6. Pureer ondertussen de soep met een staafmixer en serveer met de eieren en voeg nog wat extra munt toe als garnering.

Deze soep is van zichzelf al heerlijk fris, maar mocht je citroen op je voedingslijst hebben staan kun je overwegen nog wat citroensap toe te voegen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie). Ook smaakt de erwtensoep met munt heerlijk met een sneetje roggebrood erbij, zodat je maaltijd iets meer vult. Heb je geen zin om meerdere keren soep te maken? Gebruik dan een veelvoud van de gegeven hoeveelheden en vries wat porties in! Eet smakelijk.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page