terug
terug

Exotische aspergesalade met tofu

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHet is weer tijd voor een salade, maar dan wel anders dan anders; een aspergesalade met tofu. Heerlijk op een warme zomerdag als avondmaaltijd of als lunch. De mango geeft het recept een exotische smaak en de pittige marinade voor de tofu maakt het helemaal af. En de groene asperges… wat moet ik daar nog over zeggen? Die zijn toch altijd goed? Kook jij wel eens met tofu? Aan de slag! Hieronder lees je het recept:

Voordat we beginnen aan het recept geef ik je een kleine handleiding hoe je de asperges het makkelijkst schoonmaakt. Je hoeft groene asperges, in tegenstelling tot witte, niet te schillen. Wel moet je er een stuk afsnijden; het onderste deel van de stam kan hard zijn, snijd er dan gerust 1,5 tot 2 cm af, zodat het houterige gedeelte helemaal is verwijderd en je alleen een lekker knapperige asperge overhoudt.

Ingrediënten
 • 1 portie groente: voornamelijk groene asperges, aanvullen met paprika
 • 1 portie eiwit: tofu
 • 1 portie fruit: mango
 • zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1 el kokosolie
 • 1 tl tabasco of sambal
 • takje peterselie (garnering)
 • peper en zout
Bereidingswijze
 1. Kook de asperges beetgaar in groentebouillon, ongeveer 3 tot 4 minuten. Giet de asperges vervolgens af en laat afkoelen.
 2. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm en marineer de tofublokjes in 1 el balsamicoazijn en tabasco of sambal. Laat 10 minuten afgedekt staan. Wist je dat je tofu beter niet kunt marineren met olie? Tofu bevat veel water, en water en olie mengen niet. Het is daarom slim te kiezen voor een marinadebasis van citrus, azijn of soja.
 3. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de tofu. Let op: laat de pan eerst goed heet worden. De tofu dient op hoge temperatuur aan alle kanten goed gebakken te worden. Dit is ook de reden dat je kokosolie in plaats van olijfolie gebruikt. Kokosolie is meer hittebestendig dan olijfolie.
 4. Snijd de afgekoelde asperges in stukken, paprika in reepjes en mango in blokjes. Meng alles door elkaar, met de tofu erbij.
 5. Als laatste de dressing: mix peper en zout, 1 el balsamicoazijn met olijfolie en giet dit over je salade. Leg een takje peterselie bovenop ter garnering.

En klaar is Kees! Een gezond gerecht, lekker en verfrissend, én ook makkelijk mee te nemen naar werk of het park (houd dan wel de dressing apart en doe deze er op het laatst bij).

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page