terug
terug

Forelsalade met gegrilde perzik

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Salades, wij krijgen er geen genoeg van! Maar hebben jullie de combinatie van perzik en forel wel eens geprobeerd? Misschien niet de meest bekende combinatie, maar zó ontzettend lekker. Eén ding is zeker, deze forelsalade met gegrilde perzik betekent gegarandeerd genieten. Wist je dat forel een van de gezondste vissoorten is om te eten? Deze vis zit bomvol omega 3-vetzuren en bevat een relatief hoge concentratie eiwit. De vetten in forel zorgen onder meer voor schone bloedvaten en een gebalanceerd cholesterolniveau. Daarbij is de combinatie met zoete perzik een feestje voor je smaakzintuigen!

Ingrediënten:

1 portie groente: veldsla (of andere sla naar keuze, bijvoorbeeld rucola)
1 portie eiwit: forel
Alternatief: zalm, tonijn, zeetong en zeewolf
1 portie fruit: perzik
1 teen knoflook
gedroogde dille
1 el kokosolie
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

1 hand pompoenpitten (fase 3)
aluminiumfolie
grillpan

Bereidingswijze:
  1. Haal de forel uit de verpakking en bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout.
  2. Verwarm de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Pel ondertussen de knoflookteen en pers deze uit met een knoflookpers. Verdeel deze ook over beide kanten van het stuk vis.
  4. Als het vet heet is leg je de vis erin. Bak deze aan beide kanten gedurende 2 à 3 minuten.
  5. Haal de vis uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat rusten.
  6. Verhit nu de grillpan op hoog vuur en snijd ondertussen de perzik in gelijke parten.
  7. Om te checken of de pan heet is kun je wat druppels water erop spetteren. Als het goed gaat sissen is de pan heet genoeg en kun je de parten perzik toevoegen. Gril deze kort aan beide kanten, zodat je de grillstrepen kunt zien zitten.
  8. Leg de sla op een bord en verdeel de perzik over de sla.
  9. Haal de forel uit het pakketje en snijd deze in stukken. Voeg toe aan de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Et voilà! Een heerlijke en super gezonde vissalade. Zit je in de derde fase? Dan kun je nog wat geroosterde pompoenpitten over de forelsalade heen strooien, voor de extra bite. Geniet er van!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page