Frisse aspergesalade met avocado

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookGroene asperges, we vinden ze heerlijk! Ze bestaan voor maar liefst 92% uit water, het perfecte voedingsmiddel wanneer je wil afvallen dus. Daarbij zijn asperges ook nog eens hartstikke gezond. Dankzij de vele voedingsstoffen en vitamines (A, C, E en K) die ze bevatten heeft je lichaam er heel veel aan. Bovendien zorgen asperges op natuurlijke wijze voor het afvoeren van giftige stoffen, en halen ze overtollig zout uit het lichaamsweefsel. Het relatief hoge percentage asparagine zorgt voor een verbetering van de nierfunctie waardoor je lichaam zichzelf kan zuiveren. Super goed voor je dus! Met groene asperges kun je veel variëren in recepten. En in nog geen kwartiertje tijd zet je deze heerlijke frisse aspergesalade met avocado en parmezaanse kaas op tafel. Ben je al op weg naar de supermarkt?

Voordat we beginnen aan het recept geef ik je een kleine handleiding hoe je de asperges het makkelijkst schoonmaakt. Je hoeft groene asperges, in tegenstelling tot witte, niet te schillen. Wel moet je er een stuk afsnijden; het onderste deel van de stam kan hard zijn, snijd er dan gerust 1,5 tot 2 cm af, zodat het houterige gedeelte helemaal is verwijderd en je alleen een lekker knapperige asperge overhoudt.

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk groene asperges en avocado, aanvullen met 2 goede handen slamix (uit jouw plan) en sjalot
  • sap van een halve citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
  • 1 portie eiwit: Parmezaanse kaas
  • 1 kleine groene chilipeper
  • 1 el olijfolie
Bereidingswijze

1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Spoel de asperges af en snijd het onderste gedeelte ervanaf. Snijd vervolgens eventueel nog in hapklare kleinere stukken.

2. Schil de sjalot en snijd in zeer fijne ringen. Voeg de sjalot toe aan de pan met 1 eetlepel olie, en bak al roerend enkele seconden in de hete olie. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze opzij.

3. Leg nu de asperges in dezelfde pan en laat een paar minuten op middelhoog vuur bakken tot ze ‘gaar zijn’ maar nog wel een stevige beet hebben. Breng op smaak met zeezout en peper en zet het vuur uit.

4. Was nu de citroen goed, rasp de schil en doe dit in een afsluitbare pot. Halveer vervolgens de citroen en pers uit in de pot. Spoel ook de chilipeper af, verwijder de zaadjes en snijd in zeer fijne ringen. Voeg de resterende olijfolie (1 eetlepel) en gesneden chilipeper toe aan het glas. Kruid het geheel nog met wat zeezout en peper en schud met gesloten deksel tot een lekkere dressing.

5. Halveer als laatste de avocado in de lengte, en verwijder de pit. Snijd de avocado in de lengte in plakken en hol ‘m vervolgens uit met een lepel.

6. Leg nu de sla, avocado, asperges en sjalotten in diepe borden. Besprenkel met dressing en rasp wat parmezaanse kaas over het geheel.

Geniet van deze heerlijk frisse aspergesalade met avocado. En is het niet dubbel genieten nu je weet hoe gezond groene asperges zijn?

Kun je geen genoeg krijgen van groene asperges? Kies ook eens voor een heerlijk omelet recept met groene asperges.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page