terug
terug

Frisse carpaccio van watermeloen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Hebben jullie ook minder trek op warme dagen? Dat komt doordat bij hogere temperaturen je lichaam minder energie nodig heeft om je lichaamstemperatuur op pijl te houden. Hierdoor kan het voorkomen dat je minder trek ervaart. Gelukkig hebben wij daar een hele goede oplossing voor: deze lichte en frisse carpaccio van watermeloen.

Ingrediënten
  • 1 portie watermeloen
  • 1 portie groente: koolrabi en rucola
  • 1 portie eiwit: feta
  • peper en zout
  • 1 cm verse gember
  • ½ chilipeper
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie

Extra

  • 1 portie pompoen- en zonnebloempitten (fase 3)
Bereidingswijze

1. Rooster eerst de pittenmix in een pan zonder olie en laat dit afkoelen
2. Schil de koolrabi en snijd in zeer dunne plakjes. Breng op smaak met zout.
3. Snijd de watermeloen doormidden en verwijder waar mogelijk de pitjes. Verwijder ook de schil en snijd ook de watermeloen in dunne plakjes.
4. Was nu de rucola, laat uitlekken en leg op een bord. Leg de plakjes watermeloen en koolrabi een voor een in een waaiervorm op het bedje van rucola.
5. Was de chilipeper, verwijder de pitjes en snijd vervolgens in dunne ringen. Strooi ze over de meloen en koolrabi.
6. Rasp de gember er overheen en verbrokkel de feta.
7. Kruid het geheel met peper en zout en voeg wat azijn en olijfolie toe.
8. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken en voeg dan het pittenmengsel toe (fase 3).

Houd je niet zo van pittig? Dan kun je natuurlijk ook de chilipeper achterwegen laten. Geniet van het lekkere weer en van deze frisse carpaccio van watermeloen.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page