terug
terug

Frisse linzensalade met bonen en selderij

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Linzen en bonen zijn supergezond en spotgoedkoop. Deze peulvruchten bevatten namelijk veel ijzer, vezels en eiwitten. Wil je vaker linzen en bonen eten maar heb je geen inspiratie voor een gerecht? Maak dan gebruik van dit recept voor een heerlijk frisse linzensalade met selderij en bonen. Simpel, maar super gezond. Lees hieronder het recept:

Ingrediënten
  • 1 portie eiwit: linzen en bonen naar keuze (bruine bonen, kikkererwten, kievitsbonen, zwarte bonen, witte bonen, sojabonen, kidneybonen, limabonen, noem maar op) (gebruik je bonen uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde bonen? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
  • 1 portie groente: selderij, cherrytomaatjes, aanvullen met rode ui
  • sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
  • 300 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder) (als je gedroogde linzen en/of bonen gebruikt)
  • 1 el verse platte peterselie
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Gebruik je gedroogde linzen en bonen? Het lekkerst is om ze niet in water, maar in (groente)bouillon te koken. Doe de peulvruchten in een hete pan en bak deze kort terwijl je roert. Giet de groentebouillon er vervolgens bij en kook het op laag vuur.
  2. Was ondertussen de selderij schoon en snijd deze in klein. Voeg deze toe aan de pan met linzen en bonen en laat alles samen koken tot ze zacht zijn, vergeet hierbij niet om regelmatig te roeren.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes.
  4. Giet het overtollige vocht uit de pan af en doe de peulvruchten met selderij in een saladekom. Laat 10 minuten afkoelen.
  5. Roer vervolgens de kruiden, ui en cherrytomaatjes door de peulvruchten heen en knijp er als laatste wat citroensap over.

Zo heb je in een handomdraai een heerlijk frisse linzensalade op tafel staan, eet smakelijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page