terug
terug

Frisse rodekoolsalade met appel en verse munt

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookDe typisch Hollandse warme rodekool kennen we denk ik allemaal wel. Maar wist je dat je rodekool ook heerlijk rauw kunt eten? Ik heb vandaag een heerlijk frisse rodekoolsalade met appel, verse munt en nog véél meer voor je. Deze salade is superlekker, vol met goede vitamines en mineralen en daarmee hartstikke gezond. En geloof me, warme rodekool en koude rodekool is écht heel anders, leuk om eens te proberen. Ik heb het recept hieronder voor jullie opgeschreven, geniet ervan!

Voordat we beginnen wil ik jullie nog een tip meegeven: ‘masseer’ de rodekool voordat je ‘m aan je salade toevoegt. Klinkt misschien gek, maar rauwe rodekool kan best wat stevig kauwen vereisen. Dit knapperige kan heel lekker zijn, maar zelf vind ik het fijn om de rodekool iets zachter te maken. Snijd de rodekool hiervoor eerst fijn, in dunne repen. Doe het in een kom en voeg een goede snuf zout toe. Nu het echte werk: enkele minuten flink kneden (gebruik je kracht!). Je zult merken dat je rode kool hierna wat zachter is en dus makkelijker te eten.

Ingrediënten:

1 portie groente: voornamelijk rodekool, augurk (goed afspoelen voor gebruik)
Groente optie: witte kool (of een mix),
1 portie fruit: 1 appel (groene Granny Smith), aanvullen met sap van ½ limoen
alternatief voor limoensap: 1 el appelazijn
1 el verse munt
2 el extra vierge olijfolie
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

1 portie eiwit: ei/eieren
handje geschaafde amandelen (fase 3) (garnering)

Bereidingswijze:
  1. Wil je graag een portie eiwit toevoegen aan deze frisse rodekoolsalade? Ga dan voor gekookte eieren, die passen hier erg goed bij! Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren ongeveer 7 à 8 minuten. Laat ze vervolgens goed schrikken onder de koude kraan, pel de eieren en snijd in vieren. Zet opzij om af te laten koelen.
  2. Snijd de rodekool in dunne repen en bewerk zoals hierboven beschreven (indien jij dat ook lekker vindt). Doe in een saladekom.
  3. Snijd de verse munt fijn. Doe de olijfolie, limoensap (of appelazijn) en verse munt in een kom en mix goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.
  4. Snijd de appel in dunne partjes en de augurk in kleine blokjes. Voeg toe aan de saladekom en meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg als laatste de dressing toe aan de salade en dien op. Zit je in fase drie? Een klein handje amandelen over je salade zorgt voor een heerlijke extra bite.

Klaar ben je! Deze frisse rodekoolsalade met appel bevat niets dan gezonde ingrediënten, ik maak hem dan ook graag.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page