Frisse slawrap gemarineerde tofoe

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Wraps op het menu! Yummie! Een heerlijke en gezonde vervanger voor tarwewraps, is een wrap van sla. Veel frisser, met een knapperige bite. Ik maakte laatste deze frisse slawrap gemarineerde tofoe, maar je kunt natuurlijk zelf de keuze maken voor je favoriete eiwit. Een aantal suggesties zijn bijvoorbeeld: gemarineerde tofoe, feta kaas, geitenkaas, gehakt, of bijvoorbeeld zelfgemaakte humus. Het maken van deze wraps is heel simpel en zo gepiept. Hieronder staat kort hoe je ze maakt en wat je nodig hebt:

Ingrediënten:
  • 1 portie groente: voornamelijk rauw groenten naar keuze, avocado, aanvullen met 2 of 3 bladen ijsbergsla (let op: moeten hele bladen zijn)
  • 1 portie eiwit naar keuze (bijvoorbeeld: tofoe)
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Tofoe marinade

  • 2 el sojasaus
  • sap van 1/4 limoen of citroen (let op: dit valt binnen je fruitportie)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl sambal
Bereidingswijze

1. Pers de teen knoflook uit boven een kommetje en meng vervolgens alle ingrediënten voor de tofoemarinade door elkaar.

2. Snijd nu de tofoe in plakjes van ca 1 cm dik en leg deze in de marinade. Hoe langer je dit laat trekken, hoe sterker de smaak! Maar met 10 a 15 minuutjes kom je al een heel eind.

3. Vis de blokjes tofoe uit de marinade en dep de blokjes goed droog. Dit is belangrijk zodat de tofu straks lekker krokant gebakken kan worden.

4. Verwarm nu de ghee of kokosolie in een koekenpan en bak de tofoe tot de blokjes goudbruin kleuren.

5. Prak de avocado tot ie smeuïg is en breng op smaak met peper en zout en wat knoflookpoeder.

6. Tijd voor het vullen van de slawraps! Je vult de bladeren met alle ingrediënten en rolt het geheel vervolgens op.

Nou, dat was ‘m al. En deze frisse slawrap met gemarineerde tofoe is ook nog een hartstikke gezond!

Tip: Met de grote slabladen gaat dit vaak gemakkelijker dan met de kleintjes. Voor het gemak kun je er ook voor kiezen om op een vel bakpapier de sla eerst uit te spreiden en vervolgens de ingrediënten toe te voegen (zie foto). Vervolgens rol je het bakpapier op tot een rol, en eet je de slawrap als een soort ‘Turkse pizza’. Hierdoor is de wrap ook gemakkelijk mee te nemen als gezonde lunch.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page