Frisse tonijnsalade met augurk

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Vis voor de lunch op het programma? Probeer dan eens deze zelfgemaakte frisse tonijnsalade met augurk. Klaar in een handomdraai, rijk aan eiwitten en ook nog eens makkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld werk. Erg geschikt op rogge knäckebröd of op puur volkoren roggebrood.

Hieronder lees je het recept:

Ingrediënten
  • 1 portie tonijn uit blik (in water)
  • 1 portie groente: 1/2 deel augurk (fijngesneden), rode ui (fijngesnipperd) en eventueel wat kappertjes (goed afspoelen voor gebruik) en 1/2 deel avocado
  • sap van 1/4 citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout

Extra

  • 1 el olijfolie
Bereidingswijze

1. Giet de tonijn af en mix in een kom alle andere ingrediënten van de groente portie met elkaar. Let op: spoel de augurk af voordat je deze snijdt en toevoegt en prak de avocado eerst fijn, zodat je de andere ingrediënten er gemakkelijk doorheen kunt mengen.

2. Voeg vervolgens wat peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen.

Tip: normaal gesproken zit er veel mayonaise in tonijnsalade, wat het erg ongezond maakt. Dat laten we hier achterwegen en gebruiken we avocado in de plaats om er een geheel van te maken. Mocht je ’t geheel wat smeuïger willen maken, dan kun je een klein scheutje olijfolie toevoegen.

Geniet van deze frisse tonijnsalade.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page