Frisse venkelsoep met makreel (of geitenkaas)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Venkel is een fantastische groente maar wordt (helaas) toch vaak vergeten. Daarom dacht ik, laat ik vandaag wat inspiratie met venkelrecepten delen. Deze heerlijke soep met venkel, wortel en prei zit boordevol groente en ook aan je eiwitportie is gedacht; makreel of geitenkaas. Geloof me, dit recept is werkelijk om je vingers bij af te likken. Lees hieronder hoe je deze frisse venkelsoep bereidt:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: venkel, wortel (bospeen), prei
  • 1 portie eiwit: makreel of geitenkaas
  • 1 el zelfgemaakte bouillonpoeder
  • 150 ml water
  • 1 el verse tijm
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl citroenkruid
  • 1 el kokosolie
  • peper en zout

Extra

  • staafmixer
Bereidingswijze
  1. Was en snijd de prei in ringen en de venkel in stukken. Snijd de wortel ook in stukjes, deze hoef je niet te schillen.
  2. Verwarm kokosolie op middelhoog vuur in een hoge pan en voeg daarna de prei, wortel en tijm toe (verwijder eerst de takjes!). Bak de prei en wortel ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de kerriepoeder toe en roer deze goed door de groenten heen.
  4. Voeg de venkel toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee.
  5. Vermeng het bouillonpoeder met kokend water en voeg het toe aan de pan met groenten. Laat alles daarna ongeveer 15 minuten op een laag vuur doorkoken.
  6. Pureer vervolgens het geheel met de staafmixer tot een egale soep en voeg naar smaak wat citroenkruid, peper en eventueel zout toe.
  7. Laat de frisse venkelsoep nog even op laag vuur staan zodat deze lekker warm blijft.
  8. Fileer de makreel en verdeel de vis in stukken. Deze kun je los naast de soep serveren of over de soep verdelen voordat je ‘m opdient. Voor de vegetarische variant: verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de soep.

Dat was ‘m alweer! Genieten, toch? Zowel de variant met makreel als die met geitenkaas doen het bij mij thuis beide erg goed.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page