Frisse wortelsalade met kruidige feta

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Het mooie zomerweer blijft nog wel even en dat doet mij ontzettend goed, Voelt toch een beetje als vakantie in eigen land. Alleen het urenlange ploeteren in de keuken om iets lekkers op tafel te zetten, dáár zie je misschien wat meer tegenop. Dus een simpel en verfrissend recept is de ideale oplossing, toch? Gister maakte ik deze frisse en wortelsalade met feta, zo gekruid om je vingers bij af te likken. Vrijwel iedereen die ik dit recept voorschotel is er dol op, komt ‘ie:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: wortel (winterpeen)
  • sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
  • 1 portie eiwit: feta
    Alternatief: geitenkaas, linzen, witte bonen, zwarte bonen, kievitsbonen (gebruik je linzen of bonen uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde linzen of bonen? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl komijnzaad, fijngemalen
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el platte peterselie
  • 1 el munt
  • 1 el koriander
  • 1 el kokosolie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Extra

  • pompoenpitten (garnering) (fase 3)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de fijngehakte of uitgeperste knoflook met het fijngemalen komijnzaad en paprikapoeder op laag vuur, ongeveer 1 à 2 minuutjes.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap en een snufje zout toe.
  3. Rasp de wortelen, verkruimel de feta en hussel met elkaar.
  4. Giet het vocht uit de pan (de dressing) over de wortel en feta en meng goed doorelkaar.
  5. Snijd alle kruiden fijn en voeg deze toe aan de salade.
  6. Zet de schaal een tijdje afgedekt in de koelkast zodat de smaak goed in de worteltjes kan trekken. Serveer met wat extra vierge olijfolie en breng op smaak met grofgemalen peper en zout.

Done! Ziet er goed uit, toch? Wat mij betreft gaat er niets boven een frisse wortelsalade, zéker niet als daar ook feta bij komt kijken. Zit je in fase drie? Strooi dan gerust wat geroosterde pompoenpitten over de salade als finishing touch.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page