Fruitchips

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookWil jij je fruit een keer op een andere, bijzondere manier eten? Dat kan! Je kunt bijna elk fruit volgens onderstaande methode tot een knapperige portie fruitchips maken. Denk aan appel, peer, abrikoos, mango, pruimen, meloen, aardbeien, noem maar op! En je kunt best wat meer in één keer maken. Als je ze luchtdicht verpakt blijven ze echt nog even goed. Gedroogd fruit is een geweldige bron van vezels en stimuleert de opname van allerlei gezonde voedingsstoffen, top! Let wel op, want door het drogen wordt de glycemische lading hoger. Doe het niet te vaak en niet als je net met het programma begonnen bent. Want ze zijn zo lekker, dat je er gauw meer van wil eten…

Ingrediënten:

1 portie appel – als alternatief kan peer/ abrikoos/ mango worden gebruikt
50 ml appelciderazijn
50 ml water
½ tl kaneelpoeder (optioneel)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Was en droog het fruit, snijd in dunne plakjes van 5 mm, gebruik een mandoline om een ​​gelijkmatige dikte te verkrijgen.
  2. Meng in een kom het water en de appelciderazijn en wrijf het water over elk fruitplakje.
  3. Optioneel – bestrooi de fruitplakjes met een klein laagje kaneel
  4. Voedseldroger / Dehydrator / Droogoven:
    Leg het gesneden fruit gelijkmatig op een plaat van de voedseldroger en zorg dat de stukjes elkaar niet overlappen. Plaats de plaat 10 uur in de droger op 50°C.Heteluchtoven:
    Leg het gesneden fruit gelijkmatig op een bakplaat zonder dat de stukjes elkaar overlappen. Plaats de bakplaat gedurende 2 uur in een oven op 100°C.
  5. Zodra de fruitchips knapperig en droog zijn, haal je ze van de plaat en laat ze afkoelen.
  6. Bewaar de gedroogde fruitchips in een luchtdicht glazen bakje of een afsluitbaar zakje.

Alleen met kaneel is het al ontzettend lekker, maar je kunt natuurlijk wat extra pit aan de fruitchips geven door wat cayennepeper toe te voegen, of juist wat vanillepoeder of zoethout. Yum!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page