terug
terug

Gadogado met verse groenten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookGadogado is een gerecht wat je waarschijnlijk niet zo snel zelf maakt, maar bestelt in een restaurant. Deze homemade gadogado is misschien wat anders dan je gewend bent: er komt namelijk geen rijst en pindasaus aan te pas, en is het bereid met slechts één eiwit. Het is echter nog steeds een heerlijk, goedkoop en heel simpel recept. Bovendien past het volledig binnen het metabolic balance programma. Bekijk hieronder gauw het recept voor deze gadogado met verse groenten:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: voornamelijk sperziebonen, spitskool en taugé, aanvullen met ui
  • 1 portie ei/eieren

Dressing

  • 2 el sojasaus
  • 1 tl citroensap (let op, dit is onderdeel van de fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 2 tl sambal
Bereidingswijze

1. Kook water en voeg het ei/de eieren toe wanneer het water kookt. Kook hard in ongeveer 7 à 9 minuten.

2. Kook nog een pan met water voor de bonen. Dop de bonen in de tussentijd en snijd ze doormidden. Voeg de bonen toe aan de pan en kook ze ongeveer 7 minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet de bonen vervolgens af.

3. Snijd in de tussentijd de spitskool in dunne repen.

4. Verhit wat olie in een diepe pan en voeg hier de spitskool, taugé en boontjes aan toe. Roerbak alles nog zo’n 3 minuten op middelhoog vuur.

5. Maak in de tussentijd de dressing in een glas: roer alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de dressing toe aan de pan en schep alles door elkaar heen. Doe een deksel op de pan om het gerecht warm te houden.

6. Snipper als laatste de ui heel fijn en bak deze op hoog vuur totdat ze donkerbruin kleuren. Zo maak je je eigen gebakken uitjes!

7. Schep het op een bord en top af met de gebakken uitjes.

8. Pel het ei/de eieren en leg dit er doormidden gesneden bovenop.

Voila! Klaar is je heerlijke gadogado met verse groenten. Of bekijk nog meer van dit soort Aziatische wok recepten!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page