Garnalen roerbak met paksoi en gember
Garnalen roerbak met paksoi en gember
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookPaksoi is gezond, lekker en een echte herfstgroente. Je kunt paksoi in allerlei gerechten verwerken: denk aan salades, roerbakschotels en zelfs stamppot! Paksoi is een koolsoort en is oorspronkelijk van Chinese origine. Het onderste witte gedeelte is heerlijk knapperig, de groene bladeren aan de bovenkant juist vol sap. Paksoi zit vol met verschillende vitaminen en mineralen; met name vitamine A en C zijn goed vertegenwoordigd. Maar ook ijzer, kalium, calcium en fosfor zit in paksoi. En ondanks dat paksoi een echte herfstgroente is, is deze groente het hele jaar door te verkrijgen in de supermarkt, bij de groenteboer of bij de toko. Ik ben er dol op en kan dan ook niet wachten om dit recept voor garnalen roerbak met paksoi met jullie te delen! Simpel en snel klaar:
Ingrediënten
- 1 portie garnalen
- 1 portie groente: voornamelijk paksoi, rest cherrytomaatjes
- 1 el kokosolie
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- peper en zout
- 1 tl olijfolie
Bereidingswijze
- Was de paksoi en snijd deze in grove stukken. Pers de knoflook uit en rasp de gember.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en gember. Voeg de garnalen toe en keer af en toe om.
- Doe na 2 minuten de paksoi in de pan en wok deze mee. Bak ondertussen de cherrytomaatjes in een grillpan.
- Serveer de paksoi en garnalen met de cherrytomaatjes.
- Doe alles bij elkaar op een bord en garneer met een beetje olijfolie, peper en zout.
Zo makkelijk kan het zijn, een heerlijke garnalen roerbak met paksoi, knapperig en sappig tegelijkertijd. Geniet ervan.