Gebakken appel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook dit is bij ons zo’n klassieker geworden…Ik geef het vaak aan logees die graag wakker worden met de heerlijke geur van warme appel met kaneel, die zich in de ochtend door het huis verspreidt. Met nog slaperige oogjes komen ze dan nieuwsgierig in hun kamerjas naar beneden om weer heerlijk (verder) te smikkelen. En dan is het nog gezond ook!

Ingrediënten:

1 portie amandelen met zonnebloempitten (let op: nacht in koud water laten weken)
1 grote appel
½ tl kaneel
1 mespunt cacaopoeder

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Voor de bereiding van de mandelade: laat de amandelen en zonnebloempitten een nacht in koud water weken. De volgende dag zeven en het water afgieten. Pureer het mengsel en breng op smaak met kaneel en cacaopoeder.
  2. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C.
  3. Was de appel en snijd het klokkenhuis eruit. Voeg een beetje water toe aan een pan en stoom de uitgeholde appel ongeveer 10 minuten.
  4. Giet de mandelade in de appel en leg deze in een ovenschaal. Bak 10 tot 12 minuten in de hete oven.

Met welk ontbijt verras jij jouw logees?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page