Gebakken ei in een spinazienestje

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookGewoon een simpele klassieker, die het altijd goed doet en door het afbakken in een ringvorm in de oven wordt de presentatie gelijk leuk!

Kokosvet kun je op hogere temperatuur verhitten, bij olijfolie laat je de uien langzamer fruiten. Je kunt het zelfs zonder olie fruiten, dan gebruik je wat water, zodat de uien niet zwart worden. Je kunt altijd op je bord nog een eetlepel olijfolie over het gerecht gieten. En als je een optie hebt van aardappel met ei, kun je natuurlijk heel goed een aardappel in de schil erbij eten.

Geniet ervan!

Ingrediënten:

1 portie ei
1 portie groenten (bladspinazie, 1 tl in blokjes gesneden ui)
1 teentje knoflook
1 snufje nootmuskaat
1 el kokosvet of olijfolie
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Was de spinazie en blancheer deze in zout water. Giet af in een zeef of vergiet en laat het schrikken onder de koude kraan. Knijp het vocht eruit. De spinazie grof snijden.
  2. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit een pan met kokosvet of olijfolie en fruit de uienblokjes tot ze glazig zijn. Voeg spinazie toe en meng de ui erdoor. Breng op smaak met knoflook, nootmuskaat, peper en zout
  4. Maak met de spinazie een vorm van een nest op de bakplaat. Breek het ei in het midden van de vorm en laat de dooier heel. Zet de bakplaat in de hete oven en bak het ei ongeveer 15 minuten in het spinaziennest.

 

Tip: Je kunt ook een garneringsring op de bakplaat leggen en de spinazie erin doen.

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page