terug
terug

Gebakken geitenkaas met pompoen op knäckebröd

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Vandaag delen we een recept voor gebakken geitenkaas. Een heerlijke combinatie met pompoen, wat je heel goed kan eten op knäckebröd. De geitenkaas maak je smeuïg door deze lekker warm te maken in de oven met pompoen en cherrytomaatjes. De van nature zoete groenten mengen heel goed met de rijke smaak van geitenkaas. Smaakt extra goed met knäckebröd.

Ingrediënten:

1 portie geitenroomkaas (als alternatief kan feta of camembert worden gebruikt)
½ portie cherrytomaatjes
½ portie pompoen, in blokjes gesneden
1 portie knäckebröd
1 teentje knoflook
½ tl rozemarijn
½ tl tijm
1 el ghee

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een oven voor op 180°C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Vermeng in een kom de cherrytomaatjes, pompoen, knoflook, rozemarijn, tijm en twee theelepels ghee
  3. Leg de geitenroomkaas in het midden van de ovenschaal en leg de groenten en kruiden eromheen.
  4. Besprenkel de geitenroomkaas met de resterende ghee en zet het gerecht in de voorverwarmde oven.
  5. Bak het gerecht 40 minuten tot de groenten geroosterd zijn en de geitenroomkaas goudbruin is.
  6. Laat de ovenschaal 5 minuten afkoelen, haal het teentje knoflook eruit.
  7. Serveer de gebakken geitenkaas en pompoen met knäckebröd om te dippen.

Een geroosterde schijf geitenkaas met tomaatjes en zachte pompoen is gegarandeerd overheerlijk. Tijdens het bakken mengen de zoete smaken van de tomaat en pompoen goed met de kaas. Dat proef je bij elke hap! Een recept dat je echt moet proberen! Je kunt dit recept ook prima met alleen tomaatjes maken (zoals op de foto), of alleen pompoen, of op de bbq maken. Kortom, gewoon lekker variëren!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page