Gebakken varkenshaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



De afgelopen weken zijn er vooral veel vegetarische recepten op onze website verschenen. Vandaag gooi ik het over een andere boeg en maak ik: gebakken varkenshaas uit de oven, met de allerlekkerste marinade van balsamicoazijn en rozemarijn, helemaal zonder olie. Doordat je het vlees laat marineren is het goed om vroeg te beginnen. Meer woorden zijn niet nodig, gewoon gelijk beginnen:

Ingrediënten:

1 portie varkenshaas (als alternatief kan ossenhaas worden gebruikt)
75 ml balsamicoazijn
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el rozemarijn, fijngehakt
1 el sojasaus
½ tl zwarte peper
200 ml water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Meng in een kom de balsamicoazijn, sojasaus, knoflook, rozemarijn en zwarte peper.
  2. Giet de balsamicomarinade in een afsluitbare zak en doe de varkenshaas erbij.
  3. Schud de zak rustig heen en weer, zodat de varkenshaas goed wordt bedekt met de marinade en leg de zak dan 4 tot 12 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Haal de gemarineerde varkenshaas met de marinade uit de zak en doe het in een ovenschaal. Zorg dat de varkenshaas ruim bedekt is en vul zo nodig aan met water.
  6. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 45 minuten. Kijk elk kwartier en giet eventueel wat vocht uit de schaal over het vlees.
  7. Haal na 45 minuten de schaal uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat de gebakken varkenshaas 10 minuten rusten.
  8. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en serveer met de jus.

Ohh, dat is pas genieten. En door het vlees in de marinade te laten garen wordt het extra smaakvol en mals. Lekker om te eten met een groentenpuree of gestoomde groenten!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page