Gebakken venkel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Hmmmm, venkel! Die heerlijke kenmerkende lichte en toch frisse anijssmaak, ik hou ervan. Kan ook best zijn dat er wat herinneringen meespelen… Vroeger dronken we op de warme winteravonden een beker anijsmelk. Tja, dat waren nog eens andere tijden… Eerlijk gezegd heb ik geen idee of die anijsblokjes nog bestaan. En misschien ken je venkel wel van de thee voor je baby om de buikkrampjes tegen te gaan? Venkel is inderdaad goed voor je spijsvertering. Da’s dus mooi meegenomen. De buffelmozzarella vind ik iets smaakvoller dan de gewone mozzarella, maar die kun je natuurlijk ook gebruiken voor dit recept. Of je probeert ze gewoon allebei een keer!

Ingrediënten:

1 portie buffelmozzarella
1 portie groenten (venkel, ½ tomaat, 1 el in blokjes gesneden ui)
1 teentje knoflook
verse peterselie
1 portie roggeknäckebröd
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Was de venkel, snijd in dunne plakjes en plaats in een ovenschaal. Houd het groen van de venkel apart.
  2. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 155°C.
  3. Hak de peterselie en het groen van de venkel klein. Snijd de tomaat in blokjes. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  4. Verkruimel het knäckebröd en doe het in een kom. Doe de kruiden erbij en de tomatenblokjes, peper en zout.
  5. Verhit een pan zonder vet en fruit de uienblokjes en knoflook tot ze glazig zijn. Doe dit baksel ook bij het knäckebröd-tomatenmengsel. Smeer het geheel over de venkel.
  6. Snij de mozzarella in dobbelsteentjes.
  7. Leg de venkel in een ovenschaal en strooi de mozzarella er overheen. Bak de venkel ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip:Knäckebröd kan goed verkruimeld worden als je het in een zak doet en er met een deegroller overheen rolt.

En? Heb je het met beide soorten mozzarella gemaakt? Welke heeft jouw voorkeur? Mijne weten jullie al.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page